- Ας ξεκινήσουμε από την Μνήμη, την Ιστορία, την Ταυτότητα, τη Συνείδηση.
- Ας λάβουν τη θέση που τους αξίζει η Γεωοικονομία και η Γεωπολιτική του Ιστορικού Χώρου της Ηπείρου.
- Ας πάψουμε να είμαστε Πελάτες – Υπήκοοι και ας επαναφέρουμε την έννοια του Πολίτη.

Για να δημιουργήσουμε και πάλι Πόλεις που θα απελευθερώνουν και δεν θα καταπιέζουν. Πόλεις σε μια διαρκή σχέση αλληλοτροφοδότησης με την ύπαιθρο. Ύπαιθρος που αλλιώς θα συνεχίζει να μαραζώνει.
Για να επανασυνδεθούμε με την Ιστορία και την Γεωγραφία.
Για να συνδιαμορφώσουμε μια νέα Χωρογραφία και Αισθητική του Τόπου.
Για να συνδημιουργήσουμε το “Κοινόν” των Ιωαννιτών και Ηπειρωτών.
Για να αντισταθούμε αποτελεσματικά στον Πολιτιστικό Ιμπεριαλισμό.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η παρέμβαση του δημοσιογράφου Γιώργου Γκόντζου και συντονιστή της εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε από την Ομάδα Πολιτών Ευτοπία , την "Ενωμένη Ρωμηοσύνη" και την "Πρωτοβουλία Φοιτητών για την Αναγνώριση των Γενοκτονιών", με τίτλο: "Αλληλεγγύη στις 3.000 Γκουέρνικες της Ανατολίας"

Η παρέμβαση του δημοσιογράφου Γιώργου Γκόντζου και συντονιστή της εκδήλωσης στην έναρξη της  εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε από την Ομάδα Πολιτών Ευτοπία , την "Ενωμένη Ρωμηοσύνη" και την "Πρωτοβουλία Φοιτητών για την Αναγνώριση των Γενοκτονιών", με τίτλο: "Αλληλεγγύη στις 3.000 Γκουέρνικες της Ανατολίας", την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 και με ομιλητές τους:
Γ. Παναγόπουλο (επ. καθηγητή Α.Ε.Α. Ιωαννίνων) και Θ. Μαλκίδη (δρ. κοινωνικών επιστημών).



‘’..Η εκδήλωση είναι μέρος ,ελάχιστο μεν αναγκαίο δε, μιας επίπονης, επίμονης, αγωνιώδους προσπάθειας ,σ’ όλο τον κόσμο ,τα τελευταία χρόνια, να αναδειχτεί μια ανάγκη .Η ανάγκη αφ’ ενός της νίκης της ηθικής και του δικαίου και αφ’ ετέρου της καταδίκης της βαρβαρότητας σε βάρος όχι μόνο λαών ,ή θρησκειών , ,ή εθνών, ή μεμονωμένων ατόμων ,αλλά συνολικά σε βάρος της ανθρωπότητας. Η ιστορία ,αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι είναι αμείλικτη. Δεν εξετάζει μόνο προθέσεις ,δεν βολεύεται με την άγνοια ,δεν ανέχεται ανιστόρητες , δήθεν αντικειμενικές ,προσεγγίσεις ίσων αποστάσεων απέναντι σε φαινόμενα όπως αυτά των γενοκτονιών. Καταγράφει πράξεις ,αποτιμά τα αποτελέσματά τους. Σ’ αυτή τη μάχη της προόδου με την οπισθοδρόμηση, άλλοι είναι παρόντες , με αντιφάσεις γιατί όχι , με ειλικρινείς διαλογισμούς ,με καλοπροαίρετους προβληματισμούς , πάντα όμως στην ίδια πλευρά με τον ανθρωπισμό ….Και άλλοι συνειδητά απόντες ,μερικοί εκ του πονηρού ,ή λόγω ιδεοληψιών ,αντικειμενικά ‘’ευνοούν’’ την πλευρά του ρατσισμού ,των απάνθρωπων, σκοταδιστικών αντιλήψεων και πρακτικών.Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη…’’

Δεν υπάρχουν σχόλια: