- Ας ξεκινήσουμε από την Μνήμη, την Ιστορία, την Ταυτότητα, τη Συνείδηση.
- Ας λάβουν τη θέση που τους αξίζει η Γεωοικονομία και η Γεωπολιτική του Ιστορικού Χώρου της Ηπείρου.
- Ας πάψουμε να είμαστε Πελάτες – Υπήκοοι και ας επαναφέρουμε την έννοια του Πολίτη.

Για να δημιουργήσουμε και πάλι Πόλεις που θα απελευθερώνουν και δεν θα καταπιέζουν. Πόλεις σε μια διαρκή σχέση αλληλοτροφοδότησης με την ύπαιθρο. Ύπαιθρος που αλλιώς θα συνεχίζει να μαραζώνει.
Για να επανασυνδεθούμε με την Ιστορία και την Γεωγραφία.
Για να συνδιαμορφώσουμε μια νέα Χωρογραφία και Αισθητική του Τόπου.
Για να συνδημιουργήσουμε το “Κοινόν” των Ιωαννιτών και Ηπειρωτών.
Για να αντισταθούμε αποτελεσματικά στον Πολιτιστικό Ιμπεριαλισμό.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΚΑ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Tου Γιώργου Γκόντζου

  Μια πολιτική για την μετανάστευση, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες για την χώρα μας, μπορεί να συνοψιστεί στα εξής δέκα σημεία (Δεκτές οποιεσδήποτε προσθήκες ή εμπλουτισμένες προτάσεις):
1)Προσδιορισμός του φαινομένου ως αντιδραστικού, με επιπτώσεις σε βάρος και των αθώων ψυχών που μεταναστεύουν και των πολιτών ή τάξεων συνολικά, στην χώρα υποδοχής τους.
2)Σαφής καταδίκη των ηγεσιών και δυνάμεων των χωρών που εξαπολύουν πολέμους, με οποιοδήποτε πρόσχημα, σε βάρος άλλων χωρών ,που προκαλούν , εκτός των άλλων, και μαζικά κύματα μετανάστευσης εξαθλιωμένων κυρίως φτωχών στρωμάτων των υπό κυριαρχία χωρών.
3)Καταγγελία της Τουρκίας στους διεθνείς οργανισμούς για την επίσημη και ημιεπίσημη ‘‘διευκόλυνση’’ μέσω του εδάφους της, της εισόδου  στην χώρα μας χιλιάδων ατόμων από την Ασία και την Αφρική, αλλά και των διαπλανητικών εγκληματικών δικτύων δουλεμπόρων, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων, που συνεργάζονται για την ‘‘προώθηση’’ παράνομων μεταναστών.
4)Επαφές με τις ηγεσίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες ,για την επιστροφή τους, με όλους τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με ανθρώπινες διαδικασίες , με καταβολή ενός χρηματικού ποσού ,το οποίο πρέπει να διεκδικηθεί από την ΕΕ ,της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος και υφίσταται τις πλέον σημαντικές ,μεταξύ των χωρών της ΕΕ, συνέπειες του φαινομένου.-Παροχή κάθε είδους ιατρικής βοήθειας και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους παράνομους μετανάστες που κρατούνται  υπό απαράδεκτες συνθήκες σε χώρους που προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση
5)Καταδίκη των ρατσιστικών απόψεων ,είτε εκπορεύονται μεμονωμένα  είτε από κομματικά σχήματα ,σε βάρος των μεταναστών ,νομίμων και παρανόμων, που υπάρχουν στην χώρα μας και αυστηρή εφαρμογή των κείμενων νόμων στις περιπτώσεις πρακτικών σε βάρος μεταναστών στην χώρα μας.
6)Ανάδειξη επιστημονικών θέσεων κλασσικών και σύγχρονων διανοητών ,ιδιαίτερα από το χώρο της αριστεράς, που τεκμηριώνουν με ιστορικά στοιχεία, με κοινωνιολογικές προσεγγίσεις και με ιδεολογικές επισημάνσεις τις δυσμενείς επιπτώσεις στην εργατική τάξη ,και γενικότερα στην κοινωνία, του μεταναστευτικού φαινομένου  ως συνειδητή επιλογή της ελίτ του παγκόσμιου κεφαλαίου. Θέσεις που θα διαμορφώνουν σωστές ταξικές, προς όφελος της πλειοψηφίας της κοινωνίας, πραγματικά διεθνιστικές απόψεις στην κοινωνία ,για το μεταναστευτικό θέμα και δεν θα επιτρέπουν έτσι τη διαχείριση του θέματος από τα φασιστοειδή της ρατσιστικής ΧΑ.
7)Απομόνωση ιδεολογική εκείνων των απόψεων που με πρόσημα δήθεν ΄΄αντιρατσιστικά’’ή ‘‘διεθνιστικά’’ ,στην ουσία λειτουργούν ως πολύτιμο στήριγμα των επιλογών του κεφαλαίου στο μεταναστευτικό θέμα, είτε μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, είτε μέσω τμημάτων αριστερών σχηματισμών, ιδιαίτερα εκείνων που υποκριτικά εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες, την ίδια ώρα που επικροτούν τις ιμπεριαλιστικές και αποικιοκρατικές επεμβάσεις στις χώρες προέλευσης των μεταναστών.
8)Ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών που βρίσκονται τουλάχιστον δέκα χρόνια στην χώρα μας ,πολιτισμικά ,εργασιακά ,κοινωνικά, με  διαμονή χωρίς την δημιουργία γκέτο σε συνοικίες των μεγάλων πόλεων, ώστε ,εκτός των άλλων, να περιοριστεί ή και να αποτραπεί εντελώς τυχόν ενδομεταναστευτική βία.
9)Καταγγελία του Δουβλίνου ΙΙ-

10)Αλληλεγγύη στους αιτούντες πολιτικό άσυλο πολίτες από τις χώρες της Ασίας και Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: